برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰
نوشته شده توسط : sevda

یکی از مهم ترین راه های رسیدن به موفقیت تو کنکور سراسری 1400 ، داشتن برنامه ریزی کامل و اصولی هستش . داشتن برنامه ریزی یعنی تعیین کردن مسیرهای کوتاه برای رسیدن به هدف هستش . نکات اصلی که تو برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰ باید خیلی مورد توجه قرار بگیره ، مواردی مثل : داشتن دفتر برنامه ریزی ، نحوه تست زنی ، خلاصه نویسی ، نحوه صحیح مطالعه و مرور هستش .

 

 

همه متقاضیای کنکور سراسری 1400 اهمیت برنامه ریزی رو به خوبی درک می کنن و میدونن که برای رسیدن به هدفشون لازمه تا یک برنامه متناسب با شرایط ، توانایی ها و هدفشون داشته باشن . یک برنامه ریزی خوب ، علاوه بر افزایش احتمال رسیدن به هدف و موفقیت های تعیین شده ، باعث افزایش اعتماد به نفس فرد شده و از سردرگمی و بلاتکلیفی جلوگیری می کنه .

به خاطر اهمیت ، برنامه ریزی برای رسیدن به هدف و کسب موفقیت تا آخر این مقاله همراهمون باشین تا با همه گام های برنامه ریزی درست و اصولی برای کنکور سراسری ۱۴۰۰ آشنا شده و انتهای این مقاله بتونین برنامه ریزی درستی رو برای خودتون انجام بدین .

 

 

سیر تا پیاز برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰

یکی از فاکتورهای اصلی برای رسیدن به موفقیت تو کنکور سراسری 1400 ، داشتن برنامه ریزی درست و اصولی هستش . تو این مرحله صفر تا صد برنامه ریزی کنکور سراسری رو توضیح دادیم . برنامه ریزی کنکور سراسری به دو قسمت برنامه ریزی بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم میشه .

برنامه ریزی بلند مدت یعنی اینکه برای خودتون هدف تعیین کرده و مسیر کلی رسیدن به این هدف رو مشخص می کنین . برنامه ریزی ماهانه و برنامه ریزی تابستون جزو برنامه ریزی بلند مدت محسوب میشن . برای رسیدن به هدف اصلی لازمه تا این هدف رو به هدف های کوچیکتر تقسیم کنین و با رسیدن به این اهداف کوچیک یک قدم به هدف اصلی تون نزدیکتر بشین . برنامه ریزی روزانه و هفتگی زیر مجموعه ای از  برنامه ریزی کوتاه مدت محسوب میشن .

ممکنه براتون سوال پیش بیاد که برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت تداخلی به هم وارد نمیکنن ؟ چجوری باید این برنامه ریزی ها هم جهت با هم باشن؟ به مثال زیر توجه کنین تا جواب سوالای خودتون رو بگیرین . تو برنامه ریزی ماهانه مشخص می کنین که تا انتهای ماه چقدر از کتاب رو باید مطالعه کرده و چقدر تست بزنین . تو برنامه ریزی هفتگی حجم مشخصی از این مباحث رو تو برنامتون قرار داده و مطالعه می کنین ، بعد از مشخص شدن حجم و مباحثی که قراره تو یک هفته بخونین ، برنامه ریزی روزانه رو انجام میدین .

خیلی از داوطلبای کنکور سراسری ، برنامه ریزی خودشون رو با توجه به مدرسه ، کلاس های تستی و یا حتی برنامه راهبردی آزمون های آزمایشی انجام میدن . معمولا برنامه ریزی مدرسه و بعد برنامه ریزی آزمون های آزمایشی تو اولویت قرار دارن .

حتما بخوانید: بودجه بندی آزمون های آزمایشی سنجش

 

زمان شروع برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰

زمان شروع مطالعه برای کنکور سراسری تو همه افراد با توجه شرایط تحصیلی ، استعداد و هدفشون باهم متفاوته . تابستون یکی از فرصت های طلایی شروع مطالعه برای کنکور سراسری هستش داوطلبایی که به صورت اصولی از اول تابستون شروع به مطالعه دقیق و مفهومی درس هاشون می کنن از خیلی از رقیباشون جلوتر می افتن و یک قدم به موفقیت نزدیکتر میشن .

اما این بین هستن داوطلبایی که مطالعه برای کنکور رو همزمان با شروع کلاس های درسشون استارت میزنن . چون حجم درس ها تو ماه اول کم هستش این داوطلبا اگه برنامه ریزی درستی داشته باشن و تو مسیر پر پیچ و خم کنکور خسته و نا امید نشن ، می تونن نتیجه خیلی خوبی بگیرن . اولین و مهم ترین فاکتور برای این که بدونین " از کی برای کنکور شروع کنین " اینه که خودتون رو بشناسین و از توانایی های خودتون اطلاع داشته باشین .

حتما بخوانید: بهترین زمان شروع مطالعه برای کنکور

 

 

اهمیت برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰

داشتن برنامه ریزی برای کنکور سراسری ۱۴۰۰ ، مزایای زیادی رو همراه خودش داره که همه متقاضیای کنکور با اجرای اون ، می تونن بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی این مزایا رو تو راندمان خودشون به خوبی احساس کنن . برنامه ریزی کنکور سراسری 1400 اگه به درستی انجام بشه ، باعث منظم تر و هدفمند تر شدن برنامه مطالعاتی تون میشه چون  می دونین که دقیقا باید چه کاری انجام بدین . از مهم ترین مزایای داشتن برنامه ریزی میشه به موارد زیر اشاره کرد :

 ایجاد آرامش ، کاهش استرس و نگرانی

داوطلبایی که برای مطالعه خودشون برنامه ریزی دارن می دونن که چه زمانی چه مبحثی رو میخوان بخونن ، وضعیت درسیشون چطوره و ... استرس کمتری نسبت به سایر داوطلبا دارن .

 مدیریت زمان

داشتن برنامه ریزی ، کمک می کنه تا تو مطالعتون بین درس ها یک هماهنگی وجود داشته باشه ، این هماهنگی باعث جلوگیری از تلف کردن زمان شده و به عبارتی تو مدیریت زمان خیلی کمک می کنه .

 ایجاد انگیزه و داشتن هدف

برنامه ریزی کمک می کنه تا برای خودتون هدف داشته باشین و برای رسیدن به هدفتون تلاش کنین . زمانی که هدف داشته باشین برای رسیدن به اون هدف تو وجودتون انگیزه ایجاد میشه و هرچی تلاشتون بیشتر میشه واسه رسیدن به هدفتون انگیزتون هم افزایش پیدا می کنه .

 افزایش کیفیت مطالعه
ممکنه بدون برنامه ریزی ساعت های زیادی مطالعه کنین اما بازدهی بالایی نخواهید داشت . داشتن برنامه ریزی باعث میشه که دقیقا بدونین از مطالعه یک مبحث چه چیزی رو می خواین یاد بگیرین و از از خوندن مطالب اضافی و داشتن وسواس مطالعاتی جلوگیری می کنه که این امر باعث افزایش راندمانتون میشه .

برای اطلاع از نحوه برنامه ریزی درسی حتما مقاله زیر را بخوانید .

حتما بخوانید: برنامه ریزی درسی

 

12 اصل عملیاتی در برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰

بیشترین موفقیت تو این ماراتن بزرگ نصیب داوطلبایی میشه که برنامه ریزی داشته و طبق اصول برنامه خودشون پیش میرن . برنامه ریزی اصولی متناسب با هدف ، توانایی ها و شرایط هر داوطلبی متفاوت و منحصر بفرد هستش . اصول یک برنامه ریزی درست شامل موارد زیر میشه :

 1. داشتن دفتر برنامه ریزی

سعی کنین یک دفتر برای خودتون تهیه کنین با عنوان دفتر برنامه ریزی تا بتونین برنامه روزانه ، هفتگی و ماهانه خودتون رو مطابق با شرایط مطالعاتی تون بنویسین . داشتن این دفتر و نوشتن مباحثی مثل : تعداد تست ، وضعیت مطالعه ، برنامه ریزی روزانه و هفتگی و ... می تونه تو برطرف کردن نقاط ضعف و حتی دادن یک دید کلی راجع به مسیری که پیش رو دارین ، خیلی بهتون کمک کنه .

 2. واقع بینی :

یکی از اصول مهم تو برنامه ریزی واقع بین بودنه ، واقع بینی یعنی برنامه خودتون رو مطابق با ساعت مطالعاتیتون چیده و اغراق نداشته باشین . بطور مثال اگه ساعت مطالعاتی تون 8 ساعت تو شبانه روز هستش برنامتون رو 12 ساعته نشین .

 3. تنوع مطالعاتی :

یعنی اگه قراره که شما تو یک روز 4 ساعت مطالعه داشته باشین بهتره تا این تایم رو به دو تا بازه 2 ساعته تقسیم کرده و تمام مدت مطالعه رو به یک درس اختصاص ندین . داشتن تنوع مطالعاتی تو برنامه ریزی کنکور باعث میشه که دروس متفاوتی رو مطالعه کرده و خستگی ذهنتون رو کمتر کنه .

 4. رعایت کردن نسبت دروس عمومی به دروس اختصاصی

از نظر کارشناسای تحصیلیکو و با توجه به اهمیت دروس اختصاصی تو کنکور سراسری ، یک چهارم از تایم مطالعه هر روزتون رو برای دروس عمومی و سه چهارم رو برای درس های اختصاصی در نظر بگیرین . با استفاده از جدول زیر می تونین نسبت به میانگین ساعت مطالعتتون تعداد درس های اختصاصی و عمومی رو بدونین :

 

میانگین جلسه مطالعه حداکثر تعداد دروس اختصاصی حداکثر تعداد دروس عمومی
یک جلسه یک واحد -
دو جلسه  یک واحد یک واحد
سه جلسه دو واحد یک واحد
چهار جلسه دو واحد دو واحد
پنج جلسه سه واحد دو واحد
شش جلسه سه واحد سه واحد
هفت جلسه چهار واحد  سه واحد
هشت جلسه چهار واحد چهار واحد


 5. درس هر روز همان روز

افرادی که مشغول به تحصیل هستن ، لازمه تا از اجرای این استراتژی غافل نشن " مطالعه درس هر روز همان روز " . از مهم ترین اصول یادگیری و تثبیت مطالب مطالعه درس هر روز تو همون روز محسوب میشه اما توجه داشته باشین که نیازی نیست یک روز کامل وقت بزارین و همه فصل رو خونده و تست بزنین .

سعی کنین با توجه به مبحثی که اون روز آموزش دیدین ، چندین تست آموزشی مشخص کرده تا بتونین مطلب رو به درستی تثبیت کنین . بقیه تست ها رو تو فواصل مشخصی برای مرور و تثبیت مطالب بذارین .

 6. خلاصه نویسی

خلاصه نویسی یعنی برداشت خودتون بعد از خوندن مباحث درسی ، همونطور که از تعریف خلاصه نویسی مشخصه باید اول مطالب درسی رو مطالعه کرده و بعد از اون برداشت خودتون رو با زبون ساده بنویسین . خلاصه نویسی زمان مرور مطالب خیلی کمک میکنه و تو مدت زمان کوتاهی می تونن دفعات بیشتری مرور داشته باشن .

 7. تست زنی

آشنایی با روش ها و تکنیک های تست زنی قبل از کنکور سراسری می تونه عملکرد شما رو سر جلسه کنکور  بالا ببره . شما با استفاده از این روش ها می تونین به بهترین شکل ممکن زمان رو سر جلسه کنکور مدیریت کنین .

 

 

 8. انعطاف پذیری

چون ممکنه تو طول روز اتفاقات غیر منتظره ای پیش بیاد و نتونین درستون رو طبق برنامه ریزی پیش ببرین  پس بهتره تو برنامه ریزیتون پارت هایی رو برای درس هایی اختصاص بدین که تو طول هفته نتونستین مطالعه کنین یا از کیفیت مطالعتون راضی نبودین .

 9. مکان مطالعه

تغییر مکان در هنگام مطالعه می تونه موجب به هم خوردن تمرکز تون بشه ، بنابراین بهتر است جای آرام و مشخصی رو برای مطالعه در نظر بگیرید که نور خوبی داشته باشه .

 10. اختصاصی بودن برنامه ریزی کنکور برای هر فرد

هوش ، توانایی و ویژگی های همه افراد با هم متفاوته ، هر داوطلب باید برای مطالعه ، برنامه ریزی خاص و متناسب با ویژگی های خودش رو داشته باشه و به هیچ عنوان برنامه خودتون رو با دست یا همکلاسیتون مقایسه کنین .

 11. مرور و تثبیت نهایی

برای تثبیت مباحثی که مطالعه کردین ، سعی کنین حتما تو برنامه ریزی تون مرور مطالب رو داشته باشین . ممکنه پیش خودتون بگین که با مرور مطالب قبلی زمان کم آورده و تو مطالعه مباحث جدید با مشکل مواجه میشین ، نگران این مشکل نباشین چون زمان مرور کردن مطالب می تونین از خلاصه هاتون استفاده کرده و تعدادی تست برای تثبیت شدن نکات تو ذهنتون بزنین .

 12. جمع بندی مباحث تا کنکور

 جمع بندی ، یعنی مرتب کردن اطلاعات تو ذهن برای دسترسی راحت تر به مطالب ! اگه این مرتب کردن به درستی انجام نشه با این که شاید تلاش زیادی کرده باشین ولی متاسفانه نمی تونین از اطلاعاتتون به درستی استفاده کنین . استفاده از بهترین روش جمع بندی یکی از تاثیرگذارترین مراحل آمادگی برای کنکور سراسری 1400 محسوب میشه که هر سال خیلی از داوطلبای کنکور سراسری به خاطر کوتاهی تو این مرحله موفق به کسب نتیجه دلخواهشون نمیشن و برعکس .

اگه بعد از خوندن این مقاله سوالی براتون پیش اومد یا دچار ابهامی شدین ، می تونین از طریق سیسیتم مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو با کارشناسای این مرکر تماس گرفته و تمام سوالای خودتون رو در مورد نحوه برنامه ریزی کنکور ، نحوه مطالعه هر درس ، نحوه تست زنی و ... از کارشناسای تحصیلیکو بپرسین . همچنین می تونین با عضویت تو کانال تلگرام تحصیلیکو از همه اخبار مربوط به کنکورسراسری مطلع بشین حتی می تونین با برنامه هفتگی که کارشناسای تحصیلیکو در نظر گرفتن پیش برین .

در ادامه بخوانید: مشاوره تحصیلی کنکور

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️  تو برنامه ریزی کنکور انجام دادن ، چه مواردی لازم و ضروریه ؟

✔️ تو کنکور سراسری ، انجام دادن مواردی مثل داشتن خلاصه نویسی ، مرور ، تست زنی و ... ضروریه که تو متن مقاله بطور کامل توضیح داده شده .

2- ✔️ شرکت کردن تو آزمون های آزمایشی چه تاثیراتی تو کنکور سراسری داره ؟

✔️ همونطورکه تو این مقاله بطور کامل توضیح داده شده ، شرکت کردن تو آزمون های آزمایشی کنکور سراسری باعث میشه تا داوطلبا با نوع سوالا ، محیط آزمون و ... آشنا بشن .

3- ✔️ بهترین زمان مطالعه برای کنکور سراسری روزانه چند ساعته ؟

✔️ ساعت مطالعه کنکور سراسری ، با توجه به شرایط هر فردی متفاوته که تو این کقاله بطور کامل توضیح داده شده .

منبع : برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰





:: بازدید از این مطلب : 205
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 15 مرداد 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: